Ga naar inhoud
Terug naar overzicht

WIZZ in top 100 van grootste digitale bureaus

WIZZ Communicatiemakers, zusterbedrijf van digiForum, maakt zijn intrede in de top 100 van de grootste webbureaus in België. Het full service communicatiebureau uit Herentals is één van de twee Kempense bedrijven in de lijst.

Het top 100-klassement van de Belgische digitale bureaus is een initiatief van het maandblad Inside Digimedia. De lijst is opgesteld op basis van de brutomarges in 2013 en is een tool om het belang van de digitale bureaus in ons land te kunnen inschatten.

WIZZ klimt de top 100 in en staat op de 81ste plaats. “Dat stemt ons tevreden”, zeggen zaakvoerders Gert Lathouwers en Bart Gybels. “Een bevestiging dat we goed bezig zijn. De voorbije jaren hebben we dan ook keihard gewerkt.”

Full service communicatiebureau

Voor de opname in het top 100-klassement wordt het digitaal personeel in rekening gebracht. Bij WIZZ werken 6 mensen in de digitale poot. En precies dat is opvallend. Want online communicatie is slechts een deel van wat WIZZ doet. “Als full service communicatiebureau bieden we met een 360°-aanpak het ganse pakket aan: online, offline of volledig geïntegreerd. Onze focus ligt dus niet alleen op het digitale. Voor elk domein hebben we specialisten in huis.”

Doelen opstellen

In 2014 winnen sociale media, e-commerce, mobiele apps en video alsmaar aan belang. “Inderdaad”, zeggen Bart Gybels en Gert Lathouwers. “Toch blijft ook print belangrijk. Daarom werken we met marketingplannen waarin de klant centraal staat. Een fundamentele stap is realistische doelstellingen formuleren. Wat wil de klant bereiken? Met het beschikbare budget bekijken we welke media we best inzetten om die doelen te bereiken en om dus op de meest efficiënte manier rendement voor de klant te realiseren. Daarom focussen we op vaste klanten en hanteren we een langetermijnvisie.”

Woelig jaar

Ondanks een woelig jaar voor de communicatiesector houdt WIZZ koers. “Ook al staan de budgetten voor mediaplaatsing onder druk, als bedrijf of organisatie kan je niet plots stoppen met communiceren. Het aantal mediakanalen groeit. Om die optimaal te benutten, heb je specialisten nodig. En dat is wat WIZZ doet: communicatie maken.”